Biraz Sanal Biraz Gerçek...

Güncel İçerikler

3 Nis 2023

MSFS Düşük İndirme Sorunu Çözüm Rehberi

 


Merhabalar

Bu yazımda sizlere Microsoft Flight Simülator'daki indirme hızlarının düşük olması sorununun çözümünü anlatacağım.  İnternetiniz ne kadar hızlı olursa olsun MSFS'in indirme hızı normalden çok düşük olmaktadır. Bunu çözmek için yapabileceğimiz bazı ayarlar ve sorunu aşmamıza yarayacak programlar bulunuyor.


Öncelikle Windows ayarları ile başlayalım:

Windows Ayarları

  Ayarlar > Windows   Update >   Gelişmiş   Seçenekler > Teslim     İyileştirme > Gelişmiş   Seçenekler

 kısmına giriyoruz. Burada   "Ölçülen bant   genişliği   yüzdesi (güncelleştirme   kaynağına göre ölçülür)   kısmını aktif   edip 2 barı da 100'e getiriyoruz.

Ardından yapmamız gereken lokasyonu Türkiye olan (Türkiye olması şu açıdan faydalı, internet hızınızdan daha verimli faydalanırsınız, ping süreniz daha düşük olur) bir proxy veya VPN bulmaktan geçiyor.  Yurt dışı kaynaklı VPN'leri de kullanabilirsiniz lakin ücretsiz VPN'ler performans kaybı yaşatıyor. 


Bu konuda ben 2 program üzerinden deneme yaptım. 1. Program Kaspersky VPN idi. Kaspersky VPN'i açtığımda konumum Mardin olarak güncellendi ve indirme hızım MSFS üzerinde 20-25 Mbit/s' den 60 Mbit/s değerine çıktı. Ücretsiz sürümünde kota olmasından dolayı ilk 1 dakika deneyimleyebildim.  Bunu da kullanabilirsiniz lakin ben size 2. programı kullanmanızı öneririm

CloudFlare WARP Programı Nedir?  Kurulumu

CloudFlare WARP temel itbariyle VPN yapısında olsa da VPN'den farklıdır. Kimliğinizi gizlemez, konumunuzu değiştirmez  Programın temel amacı sizin internet trafiğinizi güvenli hale getirmektir. Şifrelenmemiş bağlantılarınızı da şifreleyerek 3. kişilerin internet trafiğinizi izlemesini engellemektedir. Program ben kullanırken bana İstanbul konumunu atadı. Büyük ihtimal size de en yakın olduğunuz CloudFlare sunucularının olduğu ili atayacaktır. 

Performans açısından internet hızıma bariz bir olumsuz etkisi olmadı. Speedtest üzerinde 2-3 mbpslik bir kaybım söz konusu. Performans ve stabilite açısından program gerçekten çok iyi.

Konumuza dönecek olursak, internet bağlantımızı WARP üzerinden sağlayarak MSFS'in internet hızı kısıtlamasını aşabiliyoruz. Bu hız düşüklüğünün nedeni Microsoft sunucuları, ISP veya ikisi birden olabilir. Burada Türkiye'de yaşadığımız için hızın düşük olduğu algısı da kırılıyor çünkü Cloudflare WARP'ın da size atayacağı konum Türkiye olacaktır. 

Programı İndirmek için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.



 Programı kurduktan sonra çalıştırın. Görev çubuğunda gizli   simgeler kısmında beyaz bulut simgesi görünecektir.   Tıklayıp WARP bağlantısını aktif hale getirin. İlk   çalıştırmada lisans alma vb. işlemlerden dolayı bağlantı   süresi uzun sürebilir. Ardından bu süre kısalacaktır. 

 Program bu şekilde bağlantı sağladığında MSFS'i başlatıp   indirme   işlemine  devam edebilirsiniz. İndirmeyi ilk   başlattığınızda indirilen kısmı   gösteren değer artacak ama   hızınız bir süre ekranda görünmeyebilecektir.     Burada dosyalar iniyor fakat MSFS hız verisini bir süre   göstermiyor. Bu   sürenin ardından indirme hızı ve indirilen   dosyalar da görünecektir.   Aşağıdaki görsellerde bu rehberde yazan adımları uygualamadan önceki ve   sonraki indirme hızımı görebilirsiniz. Rehber öncesi hızım her ne kadar 40   Mbit olarak görünse de sürekli dalgalanma vardı ve 16'lara kadar düşüyordu. Rehberi uyguladıktan sonra kesintisiz ve stabil bir şekilde görseldeki hızla indirmeye başaladım.


Rehber Öncesi Hız:


Rehber Sonrası Hız


Bu sorunu yaşayan kişilere bu yazıyı gönderebilir ve onların da sorununun çözülmesine yardımcı olabilirsiniz. Eğer bizi desteklemek isterseniz yanda bulunan sosyal medya platformlarından bizi takip ederek (Twitch Discord) blogumuzun gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarken lütfen saygı çerçevesini aşmayınız. Google, Disqus ve Facebook hesapları aracılığıyla yorum yazabilirsiniz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Sayfalar